Tisztítási, karbantartási és szellőztetési tanácsok műanyag nyílászárókhoz

A tok ápolása

Az Explastwin nyílászáróprofiljait idő- és értékálló, könnyen ápolható műanyagból gyártják. A sima, pórusmentes és higiénikus felszín tisztításához csupán egy kis híg mosószeres oldatra van szüksége. A por és eső okozta szennyeződéseket ezzel könnyen eltávolíthatja.
Ne használjon felszínt kikezdő súrolószereket vagy vegyi anyagokat, mint pl. nitrooldatot, benzint vagy hasonló anyagot. Ha olyan szennyeződés kerül a nyílászáróra, amit nem tud eltávolítani a fent leírtak szerint, kérjük tanácsadásért mindenképp forduljon nyílászáró szaküzlethez.

A tömítések ápolása

A műanyag nyílászárók tömítéseit magas minőségű, időjárás- és öregedésálló műanyagből készítik. A nyílászárók tisztításárnál a tömítéseket is rendszeresen tisztítsa meg a portól és egyéb szennyeződésektől. Speciális szilikonolajok rendszeres használatával sokszorosával meghosszabbíthatja a tömítések rugalmasságát és funkcióképességét. A tömítésekhez használható tisztítószereket nyílászáró szaküzletekben szerezheti be.

A vasalat ápolása

A vasalatok mozgékonyságukat és funkciójukat szórványos utóolajozással tartják meg. A vasalat mozgó részeit pár csepp olajjal, míg a zárórészeket savmentes kenőzsírral, vagy vazelinnel kell kezelni, így megőrizheti a nyílászárók funkcióképességét. Amennyiben további információkra van szüksége, kérjük forduljon nyílászáró szaküzlethez.
Szellőzés és fűtés
A modern műanyag nyílászárók úgy tömítenek és a falszerkezethez is úgy illeszkednek, hogy nem jöhet létre természetes levegőcsere. A modern nyílászárókkal egészséges légtérklíma érhető el, egyúttal csökkentheti fűtési költségeit is, ha gondoskodik a szükséges levegőcseréről. Gyors és hatékony az egymással szemben lévő ablakok keresztszellőztetése, mert egyetlen nyitott ablak magában sokszor nem elég. Már 5 perc is elég a levegőcseréhez. Alaposabb szellőztetéshez körülbelül 10 perc szükséges. A legjobb eredményt napi 3-4 szellőztetéssel éri el. Ügyeljen arra, hogy semmi ne akadályozza a légáramlatot (pl. bútorok). A főzés, fürdés és tusolás közben több nedvesség keletkezik a szobában, ezért a konyhában és a fürdőszobában gyakrabban szellőztessen. A párás ablak egyértelmű jele annak, hogy szellőztetni kell. Az automatikus levegőcsere támogatásához úgynevezett Basic Air plus® szellőztetőket is be lehet szereltetni az ablakokba.
Műanyag ablakok tisztítása a beépítést követően
A legnagyobb gondosság ellenére is felléphetnek a beépítésnél szennyeződések, pl. vakolat, tapéta- és egyéb ragasztóanyagok maradványai, stb. A vakolatmaradványok és festéknyomok félkemény spachtlival eltüntethetők óvatos oldalirányú kaparással, majd nedves törlőkendővel. Kérjük, ügyeljen arra, hogy a vakolat éles kavicsszemcséi ne karcolják meg a felületet. Kérjük, hogy az üvegen maradt ragasztómaradványokat ferdén tartott borotvapengével óvatosan távolítsa el.

Keressen minket bizalommal!

Explastwin Kft - Innovatív nyílászáró technológia, nyílászárók, nyílászáró, műanyag nyílászárók, műanyag nyílászáró, műanyag ablak árak, műanyag nyílászártó árak, ablakgyártás, ajtógyártás, műanyag ablak, műanyag ablakok, műanyag ablakgyártás, energeto ablak, aluplast nyílászáró, aluplast ablakok, aluplast ajtók, aluplast ablak, aluplast ajtó, aluplast nyílászárók, műanyag tolóajtók, tolóajtógyártás, bejárati ajtó, bejárati ajtók, műanyag bejárati ajtó, modern nyílászárók, műanyag nyílászárók, műanyag nyílászáró, műanyag ablak beépítéssel, ablak beépítés, ablakcsere Budapest, ablakcsere Balaton, ablakcsere Siófok, passzívház megoldások, exkluzív nyílászárók, exkluzív műanyag nyílászárók, exkluzív műanyag ablak, deceuninck nyílászárók, deceuninck nyílászáró, roto nyílászárók, üveg ablak, készházak, akciós ablak, akciós ajtó, akciós nyílászárók, akciós nyílászáró, nyílászárók rövid határidővel, időtálló nyílászárók, ablak Budapest, nyílászáró Budapest, műanyag nyílászáró Budapest, műanyag nyílászáró Balaton, műanyag nyílászáró Siófok, műanyag ablak Budapest, műanyag ablak Balaton, műanyag ablak Siófok, prémium ablak, prémium nyílászáró, prémium nyílászárók, prémium műanyag ablak, prémium műanyag nyílászáró, prémium ablak Budapest, prémium ablak Balaton, prémium ablakok Budapest, prémium ablakok Balaton

A dizájn, a biztonság és a kompatibilitás ötvözetével kitárjuk a jövő ablakát.

Telephely: 8133 Mezőszentgyörgy, Rákóczi utca 38.

Székhely: 5700 Gyula, Budapest körút 4. 4. em 19.